Всички новини

Бъди част от конференция „Социални права във времена на криза“ организирана от Европейски младежки форум

Rate this item
(1 Vote)

Европейски младежки форум организира конференция на тема „Социални права във времена на криза“, която ще се проведе на 17 и 18 октомври 2016 в гр. София. Събитието се провежда в сътрудничество с Фондация „Фридрих Еберт“.  От ноември 2015 година Национален младежки форум е пълноправен член на Европейски младежки форум.

По време на събитието ще се обсъди достъпа на младите хора до социалните права в Европа днес. Те ще бъдат разгледани чрез 4 интерактивни семинара, проведени от експерти по следните теми: заетост, социална защита, интеграция на млади бежанци и жилищно настаняване. Събитието ще завърши с панел на високо ниво с участието на български и европейски лидери.  
Резултатите и заключенията от дискусиите по време на  работните срещи ще бъдат включени в коментарите на Европейския младежки форум към консултацията на Европейската комисия за Европейския пилар за социални права. Това е водеща инициатива на  Европейската комисия за развиване на социална политика, която има за цел да осигури равни възможности, достъп до пазара на труда, справедливи условия на труд, както и адекватна и устойчива социална закрила: http://ec.europa.eu/priorities/deeper-and-fairer-economic-and-monetary-union/towards-european-pillar-social-rights_en

С цел обмен на опит и идеи, освен участници от България, в конференцията ще вземат участие и представители на членовете-организации на Европейски младежки форум от цяла Европа. Национален младежки форум, като част от Европейския младежки форум, ще извърши селекцията на българските участници. Избора на участници ще бъде извършен на база на добре мотивирана апликационна форма. Местата са ограничени и ще бъдат запълнени до предвидената бройка за участие в събитието!

Участниците следва да имат опит в работата по включване на младите хора, въпроси свързани с трудовите и социални права, както и да бъдат запознати с развитието на европейския дневен ред по тези теми.

Необходимо е участниците да присъстват през всички 2 дни на събитието и да участват активно в обсъжданите теми по време на събитието, да споделят опит от техните организации и тяхната работа.

Работният език по време на конференцията ще бъде изцяло на английски език.

Разходите по настаняване и храна се поемат изцяло от организаторите. Пътните разходи до гр. София са за сметка на участниците!

За да вземете участие в конференцията е необходимо да попълните следната апликационна форма - https://goo.gl/forms/TeHyJENBMD6QoXUo1

Срок за кандидатстване: 10.09.2016

Събитието ще започне в 9:30 часа на 17 октомври  (понеделник) и ще завърши в 13:00 часа 18 октовмри (вторник). Подробна програма ще бъде изпратена до участниците в средата на септември.

Read 2290 times
More in this category:

За нас

Мисията на Национален младежки форум е да представлява интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политическите процеси и да осигурява ефективен структурен диалог чрез сътрудничеството със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика.

Бързи връзки

  • Организации
  • Устав
  • Звено от треньори
  • Управителен съвет 2016
  • Младежки фокус

Как да ни намерите

София, п.код 1000, ул. "Христо Белчев" 3, ет. 2

+359 876 30 60 42

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.