Всички новини

Национален дебат Варна: "Предизвикателства и предпоставки за насърчаване на цифровата грамотност" - регистрация до 19 септември.

Rate this item
(5 votes)

Национална конференция „Предизвикателства и предпоставки за насърчаване на цифровата грамотност, цифровите умения и формирането на трансверсални умения у младите хора” е част от вече седем поредни Национални дебати във Варна, организирани от Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите.

Дати: 29 септември – 2 октомври 2016 г.

Локация: Варна Европейска младежка столица 2017

Кандидатстване: За кандидатстване се изисква да попълните следната форма: линк към формата.

Тази година, Национален младежки форум в партньорство с МСМРБ и със сътрудничеството на Фондация "Фридрих Еберт" целят да поканят над 100 представители на младежкия сектор в страната, експерти от различни области на социалните иновации и дигиталните технологии, с идеята да посочат основните умения нужни за професионалното използване на информационните и комуникационни технологии, ролята на физическите пространства при създаването на условия за развитие на умения и европейския контекст на цифровото приобщаване.

Темата поставя акцент върху компетенциите, необходими на младите хора да разгърнат потенциала си като активни и уверени граждани – развитие на основни умения за реализиране на пазара на труда и придобиване на грамотност в цифровите технологии.

Темата следва и най-новите тенденции в европейския контекст, а именно „Новата програма за Умения“ ( The New skills Agenda ) на Европейската комисия, която е свързана с първия политически приоритет – нов тласък за работни места, умения и инвестиции. Така също и „Цифровата програма на Европа 2015 – 2020“, с основен акцент цифровия единен пазар, цифровата грамотност и приобщаване.

Освен да предостави актуална информация за развитието на цифровия пазар и реализацията на младежите, било то като предприемачи или успешни кадри, конференцията цели да постави в участниците в среда, в която те да бъдат основните действащи лица в развитието на политики за младежта.

Конференцията ще осигури пространство за диалог между представители на институции, частни и социални предприятия, чрез пет обособени панела, които се разгръщат в голяма кръгла маса на поставената тема.

На  2ри октомври  ще се проведе традиционното: XI-то Национално младежко изложение. Изложението ще се състои в Морската градина в гр. Варна. Както всяка година младежките организации ще имат свой собствен щанд, на който ще представят своите организации, събития, каузи и ще имат възможността да осъществят контакт помежду си.

Предварителна програма на събитието може да свалите от тук

За регистрация:

Регистрацията за събитието ще е активна до 19 септември. Одобрените участници ще бъдат оповестени на 21 септември. За кандидатстване се изисква да попълните следната форма: линк към формата.

Логистична информация: Разходите по настаняване и храноден ще бъдат покрити от организаторите на събитието. Разходите при пътуване с влак и автобус са покрити в двете посоки.  

Оформяне на документи: По време на регистрация следва да предоставите своите билети (документи) за транспорт.

Техническите материали ще бъдат изпратени след подбора на участници.

За повече информация: Николай Николов, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Read 4752 times
More in this category:

За нас

Мисията на Национален младежки форум е да представлява интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политическите процеси и да осигурява ефективен структурен диалог чрез сътрудничеството със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика.

Бързи връзки

  • Организации
  • Устав
  • Звено от треньори
  • Управителен съвет 2016
  • Младежки фокус

Как да ни намерите

София, п.код 1000, ул. "Христо Белчев" 3, ет. 2

+359 876 30 60 42

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.