Всички новини

Удължен срок за кандидатстване за Национална конференция във Варна до 19 септември

Rate this item
(0 votes)

Не пропускай да участваш в най-голямото младежко събитие в България.

Национална конференция: „Предизвикателства и предпоставки за насърчаване на цифровата грамотност, цифровите умения и формирането на трансверсални умения у младите хора с цел по-ефективно и ефикасно цифрово приобщаване и достъп до пазар на труда.“  с регистрация до 19 септември.

Над 100 участника ще бъдат активно включени в разработването на препоръки за необходимите умения, които младите хора следва да притежават, за да бъдат активни граждани и да постигнат своя пълен потенциал, както за реализация на пазара на труда, така и като инициатори на идеи и социални проекти.

Концепция

Тази година, Национален младежки форум в партньорство с МСМРБ и със сътрудничеството на Фондация "Фридрих Еберт" целят да поканят над 100 представители на младежкия сектор в страната, експерти от различни области на социалните иновации и дигиталните технологии, с идеята да посочат основните умения нужни за професионалното използване на информационните и комуникационни технологии, ролята на физическите пространства при създаването на условия за развитие на умения и европейския контекст на цифровото приобщаване.

Темата поставя акцент върху компетенциите, необходими на младите хора да разгърнат потенциала си като активни и уверени граждани – развитие на основни умения за реализиране на пазара на труда и придобиване на грамотност в цифровите технологии.

По-време на панелите ще се дефинират цифровите и трансверсални умения. Какво е тяхното предназначение и къде могат да се придобият. Основна информация за европейския и национален пазар на труда и как да се възползваме от неговите предимства. Ще се изведе значението на младежките зони и споделената инфраструктура за развитието и консолидирането на умения и потенциал. Ще бъде предоставена информация за предприемачески програми и държавни механизми за финансиране на проекти и идеи.

Лекторите в панелите са международни и национални предприемачи в областта на ИКТ сектора и развитието на социални умения, представители на министерства и агенции.

В конференцията могат да участват представители на бизнес организации, младежки организации и представители на НПО сектора, активни граждани.

Критерии за участие:  Няма специфично изискване за участие. Участниците могат да бъдат както в целия спектър на йерархията на своите организации - ръководни функции, доброволци, инициатори на идеи, които не представляват организация.

Във връзка с XI –тото провеждане на Младежко изложение Варна, всички участници ще имат възможността да представят своите организации, събития, каузи и идеи. Удачно е да се подготвят рекламни материали и интересни неформални игри и/или казуси, с които да се ангажират посетителите на изложението. 

За регистрация:

Регистрацията за събитието ще е активна до 19 септември. Одобрените участници ще бъдат оповестени на 21 септември. За кандидатстване се изисква да попълните следната форма: линк към формата.

Предварителна програма: на събитието може да свалите от тук

Логистична информация и пътни разходи: Разходите по настаняване и храноден ще бъдат покрити от организаторите на събитието. Разходите при пътуване с влак и автобус са покрити в двете посоки.  

На  2-ри октомври  ще се проведе традиционното: XI-то Национално младежко изложение. Изложението ще се състои на пристанището в гр. Варна. Както всяка година младежките организации ще имат свой собствен щанд, на който ще представят своите организации, събития, каузи и ще имат възможността да осъществят контакт помежду си.

Read 4186 times
More in this category:

За нас

Мисията на Национален младежки форум е да представлява интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политическите процеси и да осигурява ефективен структурен диалог чрез сътрудничеството със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика.

Бързи връзки

  • Организации
  • Устав
  • Звено от треньори
  • Управителен съвет 2016
  • Младежки фокус

Как да ни намерите

София, п.код 1000, ул. "Христо Белчев" 3, ет. 2

+359 876 30 60 42

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.