Всички новини

Покана за участие в Национална младежка конференция „Медии – автентичност и реалност”

Rate this item
(0 votes)

На 19 октомври 2016г. в гр. София ще се проведе Национална младежка конференция на тема „Медии – автентичност и реалност”, организирана от Дружество за ООН в България в партньорство с Асоциация за подпомагане на академичната общност, Младежкия съвет към Американското посолство, Национален младежки форум и Министерство на младежта и спорта.

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ

Националната младежка конференция цели да запознае млади хора от цялата страна с ролята на медиите в демократичния живот и техните възможности за участие. Организаторите са си поставили за цел да съберат на едно място 100 активни младежи заедно с представители на медиите в България. По време на срещата ще има дискусии и модерация, която да насочва вниманието на участниците как могат да постигат качество и истинност на информацията, която получават. За целта ще бъде направено:

 • представяне на теория по зададената тема от академичната среда и развитие на фактологична картина в младите хора
 • представяне на традиционни медии, техния професионализъм, както и практическа работа с аудиторията как по – лесно да се ориентира по отношение на фактологията при поднасяне на данните
 • представяне на новите медии, техния професионализъм, както и практическа работа с аудиторията как по – лесно да се ориентира по отношение на фактологията при поднасяне на данните
 • представяне на нови инструменти – Twitter и др.

 УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

Участници в конференцията могат да бъдат млади хора на възраст между 16 и 29 години, които са:

 • председатели, заместници или други политически отговорни лица, работещи в младежката сфера (младежки неправителствени организации, младежки политически организации, неформални обединения на млади хора, студентски и ученически съвети, и др.)
 • представители на младежки организации, отговорни за развитието на административната дейност на организациите.
 • Младежки работници, докторанти, студенти и ученици.
 • Млади журналисти

КАНДИДАТСТВАНЕ

Желаещите да участват следва да попълнят онлайн-формуляр за кандидатстване (http://isic.bg/apps/nmf/pokana.php) не по-късно от 17:00 часа на 07 Октомври (петък) 2016 г.

Разходите за настаняване, храна и работни материали са за сметка на организаторите!

Разходите за пътни в едната посока са за сметка на организаторите!

Селекцията на участниците ще бъде проведена от организаторите на база попълнената електронна форма за участие (покриване на условията за участие и мотивацията за участие). Одобрените за участие представители ще бъдат уведомени чрез електронна поща след 10-ти октомври 2016 г.

Read 2951 times
More in this category:

За нас

Мисията на Национален младежки форум е да представлява интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политическите процеси и да осигурява ефективен структурен диалог чрез сътрудничеството със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика.

Бързи връзки

 • Организации
 • Устав
 • Звено от треньори
 • Управителен съвет 2016
 • Младежки фокус

Как да ни намерите

София, п.код 1000, ул. "Христо Белчев" 3, ет. 2

+359 876 30 60 42

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.