Всички новини

Сформиране на Консултативен съвет по политиките за младежта към Столична община

Rate this item
(0 votes)

Включването на младите хора в процеса на вземане  на решения  е от съществено значение за формиране и изпълнение на качествени младежки политики. Това е отразено в Област на действие „Местна младежка работа и политика“на Национален младежки форум.

Като организация, която активно работи за създаването на консултативни органи към общини  и провеждането на стратегически политики в областта на младежта,  НМФ е един от основните двигатели за създаването и прилагането на Стратегията за развитие на младите хора на територията на Столична община (2017-2027 г), приета през декември 2016 г. Текстът на Стратегията можете да откриете тук.

УС на НМФ прие становище относно сформирането на КСПМ (Консултативен съвет по политики за младежта), което е първата стъпка за реализиране на плана за изпълнение на Стратегията за младежта на Столична Община.

НМФ заставаме зад позицията, че подобна структура трябва да бъде максимално приобщаваща младите хора в живота на община София. Тя трябва да бъде насочена към отговор на нуждите на младите хора и отразяваща мнението на младежите относно тяхната визия за подобряване на заобикалящата ги среда.


На 09.02.2017г. се проведе среща за стартиране на процеса по КСПМ. В нея взеха участие членове на Управителния съвет на НМФ, организации-членове на НМФ, неформални групи и организации, работещи със и за младите хора на територията на Столична община. Срещата имаше за цел да идентифицира структурата и критериите за участие в рамките на бъдещия младежки съвет.

Във връзка с тях отправяме покана и до младежките организациите и организациите работещи с и за младежта да изпратят своите препоръки и виждания за структурата и критериите за участие най-късно до 15.02.2017 г. на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , както и да бъдат основна движеща сила в развитието на младежкия съвет към кмета на Столична община.

Може да видите Стратегия за младежта и Становище на Национален младежки форум на следните два линка

  1. Стратегия за младите хора на Столична община (2017-2027)
  2. Становище относно създаване на консултативен съвет по политиките за младежта в Столична община.

 

 

Read 1362 times
More in this category:

За нас

Мисията на Национален младежки форум е да представлява интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политическите процеси и да осигурява ефективен структурен диалог чрез сътрудничеството със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика.

Бързи връзки

  • Организации
  • Устав
  • Звено от треньори
  • Управителен съвет 2016
  • Младежки фокус

Как да ни намерите

София, п.код 1000, ул. "Христо Белчев" 3, ет. 2

+359 876 30 60 42

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.