Всички новини

НМФ с предложения в дебата "Нова програма за умения на Европа"

Rate this item
(0 votes)

Представителят на Националния младежки форум Десислава Янева участва в семинар на тема "Нова програма за умения на Европа", който се проведе на 28 март в Европейския парламент.


По покана на българския евродепутат Момчил Неков Десислава Янева участва в дебата заедно с други експерти от различни образователни институции в България. Основните въпроси касаеха текущите умения и политиките, отговарящи на човешките потребности. Поставените цели на дискусията бяха оценката на качеството и адекватността на образованието за усвояване на знания и професии, съпоставимостта на дипломите и свидетелствата за завършено образование, обединяването на всички национални системи в една обща европейска рамка и други. Коментирани бяха въпроси, касаещи качеството на образованието и съответствието на пазара на труда, повишаването на ролята на неформалното образование, развитието на цифровите умения, ученето през целия живот и ролята на социалния диалог и грамотност на работното място. Десислава Янева постави въпроса за липсата на качествено кариерно ориентиране, а Момчил Неков зададе въпрос за това как да бъде насърчен бизнесът в това да инвестира в дуалната система на образование. Отчетена бе и липсата на достатъчна осведоменост в страните членки по отношение на възможностите на ЕГМ.

Read 1238 times
More in this category:

За нас

Мисията на Национален младежки форум е да представлява интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политическите процеси и да осигурява ефективен структурен диалог чрез сътрудничеството със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика.

Бързи връзки

  • Организации
  • Устав
  • Звено от треньори
  • Управителен съвет 2016
  • Младежки фокус

Как да ни намерите

София, п.код 1000, ул. "Христо Белчев" 3, ет. 2

+359 876 30 60 42

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.