Всички новини

Стани част от конференция „Качествена заетост за устойчиво развитие“, организирана от Европейски младежки форум

Rate this item
(0 votes)

Европейски младежки форум в партньорство с Фондация “Фридрих Еберт” България организира конференция в България на тема „Качествена заетост за устойчиво развитие“, която ще се проведе на 29 и 30 май 2017 в гр. София. 

От ноември 2015 година Национален младежки форум е пълноправен член на Европейски младежки форум.

 По време на събитието ще се обсъдят следните теми:

 - Какво означава "качествена заетост" в рамките на устойчивото икономическо развитие и в по-широк план Целите за устойчиво развитие?

- Какви качествени работни места могат да осигурят устойчиво развитие, сега и в бъдеще?

- Каква е ролята на младите хора в тези икономики/работни места/бъдещо развитие?

 Обсъжданията от семинарите ще се впишат в работата на експертната група на Европейски младежки форум относно бъдещето на работата на мрежата за устойчиво развитие на ЕМФ.

 С цел обмен на опит и идеи в конференцията ще вземат участие представители на членовете-организации на Европейски младежки форум от цяла Европа и участници от България.  Национален младежки форум, като част от Европейски младежки форум, ще извърши селекцията на българските участници. Изборът на участници ще бъде извършен на база на добре мотивирана апликационна форма.

Участниците следва да имат опит в работата по включване на младите хора, въпросите, свързани с трудовите и социалните права, както и да бъдат запознати с развитието на европейския дневен ред по тези теми.

За да вземете участие в конференцията е необходимо да попълните апликационната форма, която можете да намерите тук.  

Работният език по време на конференцията ще бъде изцяло на английски език. Разходите по настаняване и храна се поемат изцяло от организаторите. Пътните разходи до гр. София са за сметка на участниците.

Срок за кандидатстване: до 12.05.2017

Необходимо е участниците да присъстват през всички 2 дни на събитието и да участват активно в обсъжданите теми по време на събитието, да споделят опит от техните организации и тяхната работа.

Събитието ще започне в 9:30 часа на 29 май и ще завърши в 15:00 часа на 30 май. Подробна програма ще бъде изпратена до участниците в средата на месец май.

В прикачен файл можете да намерите примерна програма на събитието. 

 

 

 

Read 1870 times
More in this category:

За нас

Мисията на Национален младежки форум е да представлява интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политическите процеси и да осигурява ефективен структурен диалог чрез сътрудничеството със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика.

Бързи връзки

  • Организации
  • Устав
  • Звено от треньори
  • Управителен съвет 2016
  • Младежки фокус

Как да ни намерите

София, п.код 1000, ул. "Христо Белчев" 3, ет. 2

+359 876 30 60 42

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.