Всички новини

Представители на Европейски младежки форум гостуваха на НМФ

Rate this item
(0 votes)

На 9-ти и 10-ти май Ян Вилкер и Уна Кларк - представители на Европейски младежки форум (ЕМФ) - посетиха България и присъстваха на редица срещи, организирани от Национален младежки форум, за да подкрепят своята организация член в подготовката за българското председателство на ЕС в сферата на младежта през 2018г.

Това е възможност за форума и организациите му членове да формират европейските и националните политики, свързани с младежта, да повишат своя капацитет и да се развиват като организации, излизайки и извън рамките на месеците на българското председателство.

Въпреки че визитата продължи само 2 дни, тя беше изпълнена с многобройни срещи - с Управителния съвет на НМФ, неговите организации членове, Министерството на младежта и спорта, заместник-министъра на ММС Ваня Колева, Националната работна група по Структурен диалог и Центъра за развитие на човешките ресурси. Представителите на ЕМФ представиха възможностите в сферата на младежта по време на председателството с акцент върху Европейската младежка конференция, която ще се проведе в София между 16-20 април, 2018 г. Европейски младежки форум и Национален младежки форум ще продължат сътрудничеството си с Министерството на младежта и спорта и останалите страни от процеса, за да се гарантира, че председателството ще бъде успех за ЕС, за България и важна крачка напред за младите хора в България.

Read 1216 times
More in this category:

За нас

Мисията на Национален младежки форум е да представлява интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политическите процеси и да осигурява ефективен структурен диалог чрез сътрудничеството със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика.

Бързи връзки

  • Организации
  • Устав
  • Звено от треньори
  • Управителен съвет 2016
  • Младежки фокус

Как да ни намерите

София, п.код 1000, ул. "Христо Белчев" 3, ет. 2

+359 876 30 60 42

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.