Всички новини

КОЙ, ако не НИЕ, младите?

Rate this item
(1 Vote)

 Днес младите хора по света сме повече от 1.8 милиарда, което означава, че на Земята живее най-голямото младежко население за всички времена.

Днес, младите хора са ключов партньор на правителства, междуправителствени организации и бизнеса за изграждането на един по-добър свят. Напук на всички мнения за това, че младите са неактивни и не ни интересува какво се случва със света, ние сме готови да поемем отговорността за бъдещето на човечеството. Точно поради тази причина вярваме в Глобалните Цели за Устойчиво Развитие и ще ги постигнем заедно, без да оставяме никого назад.

 

Целите за устойчиво развитие са програмата на човечеството за изграждането на по-добър свят до 2030 година.

"Глобалните цели" не са много познати в България, рядко се среща млад човек, компания, че дори и правителствена институция, която да е чувала за тях. Това е нашата първа задача - КОЙ, ако не НИЕ ще разпространим Целите за устойчиво развитие и ще ги поставим на челно място по важност за нашето общество. Не е достатъчно само да знаем, че Глобалните цели са за по-добро бъдеще на света. Трябва да имаме цялостно разбиране за всяка една цел – какви са подцелите и индикаторите свързани с тях. Но ние знаем, че приказките и хубавите статии нямат значение, ако не предизвикат действия! Какво правиш ТИ, за да постигнем Целите за устойчиво развитие?

 

Научи повече за целите за устойчиво развитие тук:

http://www.un.org/sustainabledevelopment/

 

Можеш да се запознаеш с целите и в прикачения файл по-долу!

Read 1337 times
More in this category:

За нас

Мисията на Национален младежки форум е да представлява интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политическите процеси и да осигурява ефективен структурен диалог чрез сътрудничеството със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика.

Бързи връзки

  • Организации
  • Устав
  • Звено от треньори
  • Управителен съвет 2016
  • Младежки фокус

Как да ни намерите

София, п.код 1000, ул. "Христо Белчев" 3, ет. 2

+359 876 30 60 42

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.