Всички новини

Структурен диалог - обучавай се с нас!

Rate this item
(0 votes)

Интересно и важно е за теб да работиш за каузата "Структурен диалог" в България? 

Обучавай се с нас и стани част от големия ни екип! Ние, от Национален младежки форум, ти предлагаме да станеш участник в едно от двете обучения на тема "Структурен диалог и младежко включване".

Каква е разликата между двете обучения? 

Първото ни предложение е обучителният семинар „Структурен диалог и младежко включване”, който ще се проведе в периода 10-12 август 2017 г., гр. Варна - Европейска младежка столица за 2017г.

Обучението ще събере над 20 млади хора от страната, за да повиши информираността за процеса на Структурен диалог на национално и европейско ниво. По време на събитието, на участниците ще натрупат знания и умения за включване в процесите на вземане на решения. Чрез методите на неформалното образование участниците ще развият своите комуникационни и презентационни умения, умения за аргументиране на идеи и участие в срещи между млади хора и институции.

Какво още ще получиш на обучението?

 • възможност да кандидатстваш за Младежки делегат на България на Европейската младежка конференция в Талин, Естония през септември, 2017 г.

 • възможност да участваш в разнообразни дейности в рамките на Международния ден на младежта във Варна - Европейска младежка столица 2017 г. На 12-ти август

Кой може да кандидатства?

Участници в обучителния семинар могат да бъдат млади хора на възраст между 15 и 29 години, които са:

- председатели, заместници или други политически отговорни лица, работещи в младежката сфера (младежки неправителствени организации, младежки политически организации, неформални обединения на млади хора, студентски и ученически съвети, и др.);

- представители на младежки организации, отговорни за развитието на административната дейност на организациите;

- младежки работници;

- младежки лидери и активисти.

Как да кандидатстваш?

Попълни своята апликационна форма на този линк в срок до 30. юли 2017 г. 23:59 ч.:

https://goo.gl/forms/7Yuq9vMJmek7ltIx1

В нея има възможност за заявка за издаване безплатно на персонална EYC карта, при желание. (Повече информация в сайта на Европейска младежка карта - www.youthcard.bg, или тук: http://youthcard.bg/index.php?page=eyca#content).

Одобрените участници ще бъдат уведомени чрез електронна поща до 1 август 2017 г.

Разходите за настаняване, храна и работни материали в обучението се поемат от организаторите. Пътните разходи са за сметка на участниците!

Обучителният семинар е част от проекта за развитие на Структурния диалог в България на Националната работна група, оглавявана от Национален младежки форум и е финансиран по програма „Еразъм +“.

Второто ни предложение е обучение за посланици на Структурния диалог у нас, което също ще се проведе във Варна - Европейска младежка столица и отново ще е в периода 10-12 август 2017 г.

Търсим 20 мотивирани младежи, които да станат Посланици на младежкото включване в България в рамките на 6-тия цикъл от Структурния диалог и председателството на Естония, България и Австрия на Съвета на ЕС по темата “Младите хора в Европа - какво следва?”

Ако искаш да си сред първите Посланици на Структурния диалог в България, можеш да кандидатстваш за обучение. То ще събере младежки лидери и активисти от 10 града в България, които ще натрупат знания и умения да провеждат дейности на местно ниво, свързани със Структурния диалог и участието на младите хора в процесите на взимане на решения.

Какво ще получиш на обучението?

 • знания за Структурния диалог като процес на местно, национално и европейско ниво;

 • умения за организиране на събития;

 • комуникационни и презентационни умения и умения за работа в екип и мрежа;

 • умения за сътрудничество с институции, ангажиране на партньори и съмишленици;

 • участие в младежки дейности в рамките на Международния ден на младежта във Варна - Европейска младежка столица 2017

Какво “работи” един Посланик?

 • готов е да се ангажира за 18 месеца в рамките на 6-тия цикъл на Структурния диалог - юли 2017 - декември 2018 г. ;

 • има възможност да участва във въвеждащо обучение на 10-12.08.2017 г. и в 2 срещи на мрежата от Посланици през февруари, 2018 г. и през октомври, 2018 г. за споделяне на добри практики и засилване на сътрудничеството между Посланиците от различните градове;

 • уникална възможност да бъде част от най-голямата европейска младежка конференция, която през април 2018 г ще се проведе в София!

Дейности, които могат да реализират Посланиците на местно ниво

 • информационни кампании за възможности за младежко включване

 • информационни срещи с младежи на местно ниво - в училища, университети и младежки пространства

 • разпространение на консултации и анкети, които да събират мненията на младите хора за бъдещето на Европа

 • нови формати за популяризиране на младежко включване и Структурен диалог - срещи между млади хора и политици,  Живи библиотеки, Treasure Hunt в градска среда

Кой може да кандидатства?

 • младежки лидери и активисти;

 • предимство е познаването на Структурния диалог като процес и/или участие на предишни обучения/семинари/конференции за Структурен диалог и младежко включване

Как да кандидатстваш?

Попълни своята апликационна форма на този линк в срок до 30. юли 2017 г. 23:59 ч.:

https://goo.gl/forms/bmZz8HZS93D57KRD2

Вътре може и да заявиш дали желаеш да ти се издаде безплатно EYC карта. (Повече информация в сайта на Европейска младежка карта - www.youthcard.bg, или тук: http://youthcard.bg/index.php?page=eyca#content).

Селекцията на участниците ще бъде проведена от организаторите на база попълнената електронна форма за участие (покриване на условията за участие и мотивацията за участие).

Одобрените участници ще бъдат уведомени чрез електронна поща до 1 август 2017 г.

Разходите за настаняване, храна и работни материали в обучението се поемат от организаторите. Пътните разходи са за сметка на участниците!

Обучителният семинар е част от проекта за развитие на Структурния диалог в България на Националната работна група, оглавявана от Национален младежки форум и е финансиран по програма „Еразъм +“.

 

 

Read 2409 times
More in this category:

За нас

Мисията на Национален младежки форум е да представлява интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политическите процеси и да осигурява ефективен структурен диалог чрез сътрудничеството със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика.

Бързи връзки

 • Организации
 • Устав
 • Звено от треньори
 • Управителен съвет 2016
 • Младежки фокус

Как да ни намерите

София, п.код 1000, ул. "Христо Белчев" 3, ет. 2

+359 876 30 60 42

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.