Всички новини

Национална младежка конференция “МЛАДИТЕ ХОРА В ЕВРОПА - КАКВО СЛЕДВА?”

Rate this item
(0 votes)

 

Национален младежки форум отправя покана към младежки представители за участие в Национална младежка конференция за Структурен диалог на тема „Младите хора в Европа - какво следва?“, която ще се проведе от 30 ноември до 2 декември 2017 г. в гр. Варна - Европейска младежка столица 2017.

Обща информация:

Националната младежка конференция за Структурен диалог се провежда ежегодно и отново ще събере над 50 активни младежки представители на организации и неформални групи заедно с представители на институциите, отговорни за взимане на решения в сферата на младежките политики в България. По време на събитието те ще имат възможността да дискутират темите, свързани с 6-я цикъл от Структурния диалог и бъдещата Европейска младежка стратегия. Тази година събитието е още по-специално, тъй като се провежда непосредствено преди Председателството на България на Съвета на ЕС.

Конференцията ще даде възможност на участниците да се запознаят с европейски, национален и местен контекст на младежките политики, както и с възможностите пред младежкия сектор и младежките организации в рамките на предстоящето българско председателство. Участниците ще станат част и от консултациите за бъдещето на Европа и ролята на младите хора в идентифицирането на важните за младежите теми и приоритети. Резултатите от консултациите ще станат част от националния доклад на България в процеса на Структурен диалог и ще бъдат представени на европейско ниво.

Условия за участие:

Участници в обучителния семинар могат да бъдат млади хора на възраст между 18 и 29 години, които са:

  • председатели, заместници или други политически отговорни лица, работещи в младежката сфера (младежки неправителствени организации, младежки политически организации, неформални обединения на млади хора, студентски и ученически съвети, и др.)
  • представители на младежки организации, отговорни за развитието на административната дейност на организациите.
  • младежки работници
  • младежки лидери и активисти

Кандидатстване

Желаещите да участват следва да попълнят онлайн формуляр за кандидатстване не по-късно от 23:59 часа на 10 ноември 2017 г.

Селекцията на участниците ще бъде проведена от организаторите на база попълнената електронна форма за участие (покриване на условията за участие и мотивацията за участие).

Потвърждение за участие кандидатствалите ще получат чрез електронна поща след 12 ноември 2017 г.

Разходите за настаняване, храна и работни материали са за сметка на организаторите.

Разходите за транспорт са за сметка на участниците.

Събитието е част от проекта за развитие на Структурния диалог в България на Националната работна група, оглавявана от Национален младежки форум, и е финансирано по програма „Еразъм +“ на Европейската комисия.

За допълнителна информация и възникнали въпроси може да се обръщате на: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Документи за събитието:

  1. Предварителна работна програма.

 

Read 1462 times
More in this category:

За нас

Мисията на Национален младежки форум е да представлява интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политическите процеси и да осигурява ефективен структурен диалог чрез сътрудничеството със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика.

Бързи връзки

  • Организации
  • Устав
  • Звено от треньори
  • Управителен съвет 2016
  • Младежки фокус

Как да ни намерите

София, п.код 1000, ул. "Христо Белчев" 3, ет. 2

+359 876 30 60 42

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.