Всички новини

Представители на Национален младежки форум бяха панелисти в дискусия за младежкото участие в Италия

Rate this item
(0 votes)

На 20 и 21 януари 2018 година в Рим се проведе събитието “Gli Stati Generali delle politiche giovanili”, организирано от Forum Nazionale Giovani - италианския младежки съвет. Целта на събитието бе да дискутира младежкото участие в политическия, демократичния и социалния живот на Италия.

Форумът включи общо шест панела с високопоставени представители на институции, университети, политически партии, младежки асоциации, синдикати, както и 250 млади хора от цялата страна. Във фокуса на дискусиите бяха предстоящите парламентарни избори в Италия на 4 март и по-специално – участието на младите хора в процеса.
Учaстници в събитието от името на НМФ бяха Найден Рашков, зам.-председател на НМФ, и Александра Мирчева - координатор Структурен диалог, заедно с представителите на други южни младежки съвети като тези на Кипър, Словения, Румъния, Гърция, Македония и Малта. По време на дискусията относно изборните процеси в Европа участниците представиха ситуацията в своите страни относно младежкото включване, активността на младите хора в избирателния процес, както и в процесите на вземане на решения. Нашите представители наблегнаха на данните от проучването на Национален младежки форум относно нагласите на младите хора в 10 общини в България по отношение на процесите на вземане на решения. През опита на организацията те споделиха факторите, които стоят зад високите проценти на недоверие към институциите в България, ниските нива на запознатост на младите хора с гражданските им права, както и участието им в цялостния процес на създаване, изпълнение и оценка на политики.

Read 1020 times
More in this category:

За нас

Мисията на Национален младежки форум е да представлява интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политическите процеси и да осигурява ефективен структурен диалог чрез сътрудничеството със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика.

Бързи връзки

  • Организации
  • Устав
  • Звено от треньори
  • Управителен съвет 2016
  • Младежки фокус

Как да ни намерите

София, п.код 1000, ул. "Христо Белчев" 3, ет. 2

+359 876 30 60 42

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.