Всички новини

Младежки компас 2018 - къде и какво ще се случва на Международния ден на младежта - 12 август?

Rate this item
(0 votes)

Какво отбелязваме на 12 август и защо е важно да не пропускаме тази дата по време на горещите летни месеци? Ето малко важна информация! 

"На 17 декември 1999г. с резолюция 54/120 Общото събрание на ООН приема препоръките на Световната Конференция на министрите, отговорни за младежта, 12 август да бъде обявен за Международен ден на младежта. Общото събрание препоръчва на съответната дата да бъдат организирани публични събития и инициативи в подкрепа на този ден. 

През декември 2009 година Генералната Асамблея на ООН приема резолюция А/RES/64/134, с която обявява началото на Международната година на младежта. Тя започва на 12 август 2010 година продължава до 12 август 2011 година."

Международният ден на младежта дава възможността на нас, младите, да напомним, че една от най-важните задачи на съвременното общество е да се научи да включва новото поколение в процеса на взимане на решения. Младежкото включване и овластяване са цели, важни не просто за младите, но и за цялостната общественост, тъй като младите сме настоящите и бъдещите "desicion maker-и" на съвременния свят. Затова и мотото на Национален младежки форум е "Време е младите да вземат думата!" 

По повод Международния ден на младежта от Национален младежки форум искаме да ви предоставим един своеобразен младежки компас, който съставяме за втора поредна година, за това къде и какво ще се случва на 12 август 2018 година из България. Ако си наблизо до някое от предложените събития, включи се в тях и сподели впечатленията си с нас, а ако знаеш за някое готино младежко събитие, което ние сме изпуснали, информирай ни и стани част от нашия младежки компас! 

Започваме със събитие, което мъничко изпреварва 12 август, но пък е добър повод на превърнем целия си уикенд в своеобразни дни на младежта. Министерство на младежта и спорта и Община Бургас организират концерт "България обича младите" в БУРГАС от 19:00 часа на 11 август 2018 година. Концертът ще се състои на сцената на площад "Тройката", където ще ви очакват Pavell & Venci Venc‘, 4MAGIC, СкандаУ, Искрата и Ева Пармакова.

За повече интересна информация около концерта разгледайте тук: 

https://www.facebook.com/events/1088784414617708/ 

Следващото събитие ни отвежда в ЗЛАТИЦА. Там Консултативният съвет за младежка политика - Златица организира различни мероприятия по повод Международния ден на младежта. Програмата ще започне в 16:00 часа на 12 август 2018 година в двора на училище "Св.Паисий Хилендарски" в град Златица с футболен турнир за малки и големи. В 17:00 часа ще бъдат организирани зумба танци с гост инструктор Звезделина Чаушева, а в 18:30 часа ще се проведе интерактивна игра - "Аз обичам Златица", която ще се състои пред читалище "Христо Смирненски". За финал ще има концерт на Михаела Филева.

За повече информация за мероприятията в Златица вижте тук: 

https://www.facebook.com/events/214151682610962/ 

А пък във ВЕЛИКО ТЪРНОВО ни очаква интересна кръгла маса на тема „Младежките дейности в Област Велико Търново - бъдеще и перспективи“. Тя е организирана от Младежки дом Велико Търново, Сдружение „Младежи, образование и общество“ Горна Оряховица, Сдружение „Институт Перспективи“ Свищов и Сдружение „Младежи за развитие на Лясковец” и ще се проведе на 12 август 2018 година в Зала 30 на Младежки дом Велико Търново от 10:00 до 12:00 ч.

За повече информация разгледайте тук: 

https://www.facebook.com/events/261754467912145/

А сега се пренасяме в ПЕРНИК, където Общински младежки съвет - Перник организира отбелязване на Международния ден на младежта. То ще се състои отново на 12 август на Сцената в парка в град Перник от 17:00 часа, когато ще бъде открито изложение на младежки организации. 

За повече информация: 

https://www.facebook.com/events/255584218589244/ 

В ПЛОВДИВ ще се разчупим с Младежка надпревара "Разчупи се!", организирана от Областен информационен център Пловдив и Национален алианс за работа с доброволци. На 12 август, точно в 18 часа ще се даде старта на предизвикателства, които могат да донесат десетки подаръците на различните отбори. Надпреварата ще завърши с концерт на Оги 23. 

Повече информация за надпреварата, условията за участие, както и програмата на събитието можете да намерите тук: 

https://www.facebook.com/events/366683857198310/ 

А пък в СОФИЯ Столична Община Район „Банкя“ и комплекс „Акваленд Банкя“ организират редица мероприятия, които ще започнат точно в 19:00 часа сред минералните басейни в „Акваленд“. Ще бъде организиран концерт „БАНКЯ НА МЛАДОСТТА, ТАЛАНТА И СПОРТА“ започва в 19:00 часа, по време на който ще можете да чуете изгряващата тийн-рок звезда МАРИЯ МИРОСЛАВОВА, Jessy Kinevirska – JESSIAH, DJ JIVKO, ELECTRIC PIE, EVA и други изпълнители. Ще бъде организирана и среща на младите с бизнеса, на която всеки присъстващ ще има изключителната възможност в неформална обстановка да се запознае с представители на няколко проспериращи фирми като КОКА-КОЛА ХБК, РОЛПЛАСТ, SEEWINES и други. В програмата са включени и приятелски състезания по плуване и тенис на маса, както и томбола със специални награди. 

Повече за събитието можете да видите тук: 

https://www.facebook.com/events/1539780462794490/

БЛАГОЕВГРАД ще ни изненада с цветен празник по случай 12 август. Сдружение Алтернативи Интернешънъл с подкрепата на Центъра за развитие на човешките ресурси кани всички да отпразнуват повода с много игри, забавления, фестивал на цветовете и полезна информация за доброволчеството и обученията в чужбина!
Забавленията започват на 12 август от 9:30 в парк Бачиново, Благоевград и ще включват интерактивни игри и работилници за рисуване на Mandalas, Дарц, спортни игри и състезания, скачане с чували, водно ръгби с балони, информационен щанд за мобилност, доброволчество, обучение и образование, както и разбира се фестивал на цветовете.

За повече информация: 

https://www.facebook.com/events/213803645967461/ 

А пък в КОЗЛОДУЙ за първа година се организира ВОДНО - DJ ПАРТИ, което ще включва състезание по волейбол, стрелба с водни балони, дърпане на въже, музика и купища изненади. Събитието ще се състои на територията на Плувен комплекс АЕЦ "Козлодуй" от 17:00 до 22:00 часа.

Повече информация можете да намерите тук: 

https://www.facebook.com/events/1729115287202018/

ВАРНА и тази година е в центъра на събитията, а причината за това е младежкият фестивал FUNCITY+. Фестивалът вече е в своя ход, тъй като се провежда между 8 и 12 август 2018 година. Той включва редица събития, дискусии, уъркшопове, забавления и интерактивни занимания, които могат да заинтригуват всеки. Можем смело да кажем, че Варна продължава да бъде притегателен център за активни млади хора и през тази година. 

Повече за фестивала можете да намерите тук: 

https://www.facebook.com/funcityplus/

А БУРГАС ни изненадва с още приятни мероприятия. Национално сдружение "Младежки глас" организира "Let's Dance and Sport Burgas 2018" със съдействието на Община Бургас и Министерство на младежта и спорта. Събитието включва много танци, летни емоции и демонстрации от десетки млади състави и отбори по денс, спорт, зумба, етно и други. Датата е 12.08.2017 година, мястото е Център Флора Бургас – Морска градина, а началото е от 18:00 часа.

Повече за събитието: 

https://www.facebook.com/events/243144552971976/ 

А ако искаш да превърнеш Международния ден на младежта в една цяла седмица, винаги можем да го допразнуваме с Център за развитие на човешките ресурси. На 13 август се пренасяме в СОФИЯ, където ЦРЧР организира събитие в двора на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, на входа откъм бул. „Цар Освободител ”, от 15:00 часа. Темата на събитието ще бъде Европейското културно наследство.

Повече информация можете да намерите тук: 

https://www.facebook.com/hrdcbg/

Ако знаеш за някое прекрасно младежко събитие, което ще се състои на 12 август и не сме успели да включим в нашия компас, не се чуди, а ни го сподели! От Национален младежки форум приканваме всички да последват своя младежки компас и да ни споделят къде ги е отвел той на 12 август - Световния ден на младежта! 

 

 

Read 494 times
More in this category:

За нас

Мисията на Национален младежки форум е да представлява интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политическите процеси и да осигурява ефективен структурен диалог чрез сътрудничеството със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика.

Бързи връзки

  • Организации
  • Устав
  • Звено от треньори
  • Управителен съвет 2016
  • Младежки фокус

Как да ни намерите

София, п.код 1000, ул. "Христо Белчев" 3, ет. 2

+359 876 30 60 42

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.