Portfolio 2 Columns

АПАО - Асоциация за подпомагане на академичната общност

АПАО - Асоциация за подпомагане на академичната общност

Асоциация за подпомагане на академичната общност (АПАО) е учредена през 2004 г. като неправителствена, нестопанска организация. Основна цел на АПАО е да подпомага развитието на младите хора и академичната общност в България на всички нива и с всички средства. АПАО е единствен лицензиран представител за територията на България на International Student Travel Confedereation (ISTC) и European Youth Card Association (EYCA), който разпространява международните карти ISIC (International Student Identity Card) в превод Международна студентска лична карта, ITIC (International Teacher Identity Card) в превод Международна преподавателска лична карта и EYC (European Youth Card) в превод Европейска младежка карта.
ISIC се издава и разпространява под егидата на UNESCO.

Всеки картопритежател придобива заедно с всички права, свързани с картата, и статут на асоцииран член на АПАО.


АПАО реализира академични, финансови и комерсиални ISIC, EYC и ITIC ко-бранд партьорства. Съвместно с банка ДСК АПАО издава ко-брандираните DSK ISIC и DSK ITIC дебитни и кредитни карти. АПАО работи в партньорство с 27 български университета, въвели през академичната 2010/2011 година ко-брандираните DSK ISIC UNI и ISIC UNI карти като официална студентска лична карта на университета. 
От академичната 2008-2009г. Асоциация за подпомагане на академичната общност (АПАО) в партньорство с Юзит Калърс и редица висши училища с разширена харта Еразъм в България създаваЕразъм Консорциум България за организиране на студентска мобилност с цел практика по секторна програма Еразъм.
АПАО работи в партньорство със Съвет на Ректорите, Национално Представителство на Студентските Съвети, Национален младежки форум, Банка ДСК и Юзит Калърс.

Предметът на дейност на АПАО включва:

 • Развитие в България на мрежа за намаления за студенти, младежи и преподаватели в областта на културата, образованието, настаняването, пътуванията, спорта, социалния живот и др. АПАО поддържа и промотира над 1 500 специално договорени студентски, младежки и преподавателски преференции в България;
 • Присъединяване на българската мрежа за намаления с ISIC, EYC и ITIC картите към световната система на националните мрежи за намаления;
 • Реализиране на ко-бранд партньорства с български университети;
 • Реализиране на ко-бранд партньорства с финансови и търговски организации;
 • Подпомагане на университетите в предлагането на стажантски позиции и администрирането на студентските стажове по програма Еразъм;
 • Реализиране на проекти по програми на Европейския съюз с цел подпомагане на учащите, младите хора и преподавателския състав;
 • Реализиране на съвместни проекти с български университети за подобряване на качеството на административните услуги и инфраструктората в университетите.

Date

06 Февруари 2016

Categories

Международни

За нас

Мисията на Национален младежки форум е да представлява интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политическите процеси и да осигурява ефективен структурен диалог чрез сътрудничеството със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика.

Бързи връзки

 • Организации
 • Устав
 • Звено от треньори
 • Управителен съвет 2016
 • Младежки фокус

Как да ни намерите

София, п.код 1000, ул. "Христо Белчев" 3, ет. 2

+359 876 30 60 42

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.