Portfolio 2 Columns

Център за европейски и международни изследвания

Център за европейски и международни изследвания

През 2008 г. група млади хора, обединени от своите интереси в областта на международните отношения и от общия си стремеж да работим заедно за едно по-добро бъдеще на България създадохме Центъра за европейски и международни изследвания.

МИСИЯ Ние вярваме, че можем да дадем добри идеи за външна политика на страната, за да се превърне България в модерна, демократична европейска държава в съвременните международни отношения.

За нас е важно, страната ни да бъде фактор на международната сцена и затова ще работим за утвърждаване на добросъседските и приятелските й отношения с други страни. Мислим, че можем да съдействаме за утвърждаване на европейските демократични и социални ценности в България и да работим за пълноценното ѝ участие на в европейските институции.

ЦЕМИ е фондация с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност

ДЕЙНОСТ За постигане на своите цели, ЦЕМИ  Стимулира активните мислещи, знаещи и можещи млади хора, чрез предоставяне на годишна стипендия и чрез включването им в различни изследователски проекти;

Работи за популяризирането на проблемите на европейската интеграция и международните отношения като организира конференции, симпозиуми, кръгли маси, беседи, научни срещи и други форуми

Осъществява изследвания, научни разработки, публикации и програми в областта на европейските и международните изследвания; Осъществява проекти, насочени към утвърждаване на европейските ценности в страната и насърчаване на активното членство на България в ЕС.

ЕКИП Екипът на ЦЕМИ обединява хора с различни професии, но с общи интереси в сферата на европейските политики и международните отношения.

Date

06 Февруари 2016

Categories

Асоциирани членове

За нас

Мисията на Национален младежки форум е да представлява интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политическите процеси и да осигурява ефективен структурен диалог чрез сътрудничеството със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика.

Бързи връзки

  • Организации
  • Устав
  • Звено от треньори
  • Управителен съвет 2016
  • Младежки фокус

Как да ни намерите

София, п.код 1000, ул. "Христо Белчев" 3, ет. 2

+359 876 30 60 42

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.