Асоциация дебати София / Sofia Debate Association

Асоциация дебати София / Sofia Debate Association

Асоциация дебати София е младежка неправителствена организация, която предоставя обучения по дебати на студенти, ученици и треньори, организира състезания от национален и международен мащаб и подкрепя клубовете по дебати в страната. Целта на организацията е да предостави възможност на възможно най-много млади хора да дебатират. Основана през 2011 г. от група ентусиасти в ТУ София, Асоциацията организира ежегодни национални и международни състезания, обучения и събития, свързани с дебатите и гражданската инициатива.

Дебатите са образователна игра, в който двете страни (правителство и опозиция) излагат своите тези за решение на зададен проблем и ги защитават. Дебатите помагат за изграждането на важни умения като говоренето пред публика, съставянето на аргументи и работата в екип.

Дебатьорите са любознателни, любопитни, със собствено мнение, активни, готини хора, които имат визия за нещата, които искат да постигнат и имат идея за начина, по който това да се случи.

Основната ни цел е дебатите да достигнат до възможно най-много хора, защото вярваме, че те са нещо, което може да помогне да се изгради активно гражданско общество.

Date

06 Юли 2017

Categories

Национални организации

За нас

Мисията на Национален младежки форум е да представлява интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политическите процеси и да осигурява ефективен структурен диалог чрез сътрудничеството със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика.

Бързи връзки

  • Организации
  • Устав
  • Звено от треньори
  • Управителен съвет 2016
  • Младежки фокус

Как да ни намерите

София, п.код 1000, ул. "Христо Белчев" 3, ет. 2

+359 876 30 60 42

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.