Съвета за младежка политика - Пазарджик

Съвета за младежка политика - Пазарджик

 

Съвет за младежка политика събира екип от отговорни хора, които искат да създават промени. Целим да развиваме интересите и потребностите на младите хора. Стараем се да ги запознаваме с добрите практики във всички сфери на обществения живот, да съдействаме за решаването на проблемите им и да подпомагаме личностната им реализация и изява


Дейности

 

- Консултативна дейност

Активната местна общност и по-осезаемото присъствие на гражданско общество биха били двигатели на създаването на политики и практики, отговарящи на нуждите на гражданите. Съветът за младежка политика цели адекватно да участва във взимането на различни управленски решения. Консултативната дейност гарантира пълна прозрачност и възможност на всички институции, организации и групи, представени в Съвета, заедно да се обединят около становища в сферата на младежките политики.

 

 

- Неформално образование

Прилагането на методи и практики, които развиват умения у младите, е от изключително значение за развитието на модерното общество. В Съвета за младежка политика вярваме, че получаването на неформално образование, различно от достъпното в институциите, спомага за разгръщане на пълния потенциал от качества, които ги подготвят за все по-конкурентния трудов пазар. Подобна своевременна намеса ще спомогне за устойчивото развитие на техните умения в начален етап, което би било основна предпоставка за тяхната успешна реализация в бъдеще

 

 

- Младежко включване

Насърчаване на приобщаването на младите хора към взимането на решения и стимулирането на дейно участие към заобикалящите ги процеси символизира прогрес. Ученическите и студентските години, етап на активно развитие в живота на младежите, се характеризира с потенциал за добиване и развиване на богат арсенал от умения и знания. Стимулирането на по-активно участие на младите хора в обществото е една от основните задачи на Съвета за младежка политика. 

 

Date

06 Юли 2017

Categories

Местни организации

За нас

Мисията на Национален младежки форум е да представлява интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политическите процеси и да осигурява ефективен структурен диалог чрез сътрудничеството със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика.

Бързи връзки

  • Организации
  • Устав
  • Звено от треньори
  • Управителен съвет 2016
  • Младежки фокус

Как да ни намерите

София, п.код 1000, ул. "Христо Белчев" 3, ет. 2

+359 876 30 60 42

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.