AEGEE-София

AEGEE-София

AEGEE / Association des Etats Généraux des Etudiants de l’Europe / Европейски студентски форум/  е студентска организация, която насърчава сътрудничеството,комуникацията и интеграцията сред младите хора в Европа. Като неправителствена, политически независима и нестопанска организация AEGEE е отворена за студенти и млади хора от всички факултети и дисциплини, изучавани в различните висши учебни заведения. Днес тя има над 13 000 членове от около 200 града в  40 европейски страни, което я прави най-голямата интердисциплинарна студентска асоциация в Европа. AEGEE, основана през 1985г. в Париж, поставя идеята за обединенаЕвропа.

AEGEE има консултативен статут към дейностите на Съвета на Европа, консултативен статут към Организацията на обединените нации, оперативен статус към ЮНЕСКО и същевременно е член на Европейския младежки форум. Организацията има и редица видни личности сред основните си партньори: Михаил Горбачов, носител на Нобелова награда за мир; Вацлав Хавел, бивш президент на Чехия; Ерик Фромнет, бивш председател на Асоциацията на европейските университети, Волфганг Тиерсе, бивш председател на Бундестага и Романо Проди, бивш министър-председател на Италия и председател на Европейската комисия.

Date

26 Декември 2014

Categories

Международни

За нас

Мисията на Национален младежки форум е да представлява интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политическите процеси и да осигурява ефективен структурен диалог чрез сътрудничеството със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика.

Бързи връзки

  • Организации
  • Устав
  • Звено от треньори
  • Управителен съвет 2016
  • Младежки фокус

Как да ни намерите

София, п.код 1000, ул. "Христо Белчев" 3, ет. 2

+359 876 30 60 42

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.