Асоциация за университетски спорт - АУС

Асоциация за университетски спорт - АУС

 • Асоциацията за университетски спорт " Академик " осъществява дейност в обществена полза, изразяваща се в популяризиране, развитие и утвърждаване на физическата култура в областта на българския спорт, в частност студенти.

  1. Да развива спорта сред студентите във висшите училища и колежите.
  2. Да провежда инициативи за развитие и утвърждаване на българския университетски спорт, както и популяризиране дейността на АСОЦИАЦИЯТА и създаване на интерес към университетския спорт у неспортуващите студенти.
  3. Да утвърждава българския студентски спорт пред международните организации в тази област.
  4. Да осигурява условия за активни спортни занимания на студентите.
  5. Да оказва съдействие за подобряване на системата за обучение по физическо възпитание и спорт във висшите училища и колежите.
  6. Да се противопоставя на употребата на забранени стимулиращи средства или други начини при подготовка и/или участие в състезания, които увреждат здравето на студентите.

 

Date

26 Май 2016

Categories

Асоциирани членове

За нас

Мисията на Национален младежки форум е да представлява интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политическите процеси и да осигурява ефективен структурен диалог чрез сътрудничеството със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика.

Бързи връзки

 • Организации
 • Устав
 • Звено от треньори
 • Управителен съвет 2016
 • Младежки фокус

Как да ни намерите

София, п.код 1000, ул. "Христо Белчев" 3, ет. 2

+359 876 30 60 42

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.