Предложения от екипа на Бюрото на Европейски парламент в България

Какво предлагат от екипа на ЕП в България?

  • 10 занимания, които можете да вършите от къщи, препоръчани от Европейския младежки портал – Европейският младежки портал е съставил списък с 10 неща, които може да правите от къщи по време на социалната изолация, които включват препоръки какво да четете, слушате и гледате, как да развивате своите умения и конкретни идеи за събития. На портала можете да видите и списък с ресурси за безплатно онлайн обучение
  • Идеи за доброволчески дейности от къщи – Европейската организация ESN (Студентска мрежа Еразъм) публикува списък с проекти, в които можете да се включите като доброволци от дома си по време на пандемията. Те са разделени на 2 групи: дейности, които можете да вършите в полза на глобални въпроси или такива, с които да помагате на хора във вашия географски район. В платформата TimeHeroes  можеш да видиш в какви дейности можеш да се включиш на местно ниво.
  • Подробен списък с музеи и изложби, достъпни онлайн и ресурси за електронно обучение – Списъкът съдържа линкове към портали, виртуални обиколки на музеи и изложби онлайн на теми изкуство и култура, история, природни науки, национални паркове, ресурси за електронно учене, занимания за деца, онлайн колекции, цифрови архиви и библиотеки.
  • Виртуални изложби в Еуропеана – Изложбите в тази европейска библиотека, съдържаща милиони цифрови произведения на изкуството, са подредени по теми и дават възможност за досег с европейското културно наследство с образователни и изследователски цели или просто за удоволствие.
  • Майсторски класове – Световни звезди от сферата на киното, модата, литературата, кулинарията и бизнеса водят онлайн майсторски класове на най-различни теми. Изисква се годишен абонамент, но в момента можете да се комбинирате с още някой и да вземете два абонамента на цената на един. Разбира се, има и много платформи, които предлагат безплатни курсове, включително от най-реномираните университети в света. Ето две такива платформи: https://www.coursera.org/ и https://www.openuped.eu/courses. Ако се чудите на какво да се запишете и се интересувате от европейски теми, ето едно предложение: безплатния курс „Да разберем Европа“ на университета HEC Paris.
  • Документални филми от предишни издания на фестивала Милениум – Фестивалът се провежда ежегодно в Белгия от 11 години насам под ръководството на двама българи, Любомир Георгиев и Златина Русева. Целта му е да показва качествено и независимо документално кино на актуални теми, обръщайки особено внимание на млади таланти. Тъй като тази година фестивалът не можа да се проведе на живо, организаторите предлагат селекция от филми, достъпни онлайн, обединени от темата за живот при извънредни обстоятелства.