Разнообразни възможности за твоето свободно време от Ралица Диканска

Запознай се с Ралица:

Ралица Диканска е магистър по архитектура от Университета по архитектура, строителство и геодезия. Работи като архитект в семейната фирма „Дикански и партньори“, а отскоро е част и от екипа на CSR Bulgaria. 

Ралица е един от двамата български младежки делегати към ООН за 2017/2018, а след приключване на мандата ѝ става координатор на Програмата. Тази година тя е и заместник-председател на Младежката секция на Дружеството за ООН в България.

Какво е нейното предложение за теб?

Да си стоиш вкъщи ти дава шанса да оползотворяваш свободното си време по нови и интересни начини, а защо не и да създадеш нови навици и/или развиеш нови умения и интереси (и да се забавляваш)? Ето няколко предложения от мен:

 1. Възможности от Дружество за ООН в България:
  • С оглед на ситуацията адаптирахме множество планирани събития и ги проведохме онлайн. Можете да следите изминали и да се включите в бъдещи такива на страницата на Дружество за ООН в България, като част от тях са Форум “Глобални въпроси”, дейности по проектите “Целите за устойчиво развитие – сила за младежко действие” и “Млади репортери за местна демокрация”, разпространение на U-Report Bulgaria.
  • Можете да следите активната кампания на настоящите ни младежки делегати към ООН, насочена към Целите за устойчиво развитие, както и развитието на конкурса за бъдещите делегати на страницата на Български младежки делегати към ООН.
  • Намерете международни новини в сферата на международния мир и сигурност, правата на човека, екология и устойчиво развитие, както и актуална информация за пандемията в материалите на UNA News Bulgaria, както и на Фейсбук страницата на онлайн медията на ДООНБ.
 2. Като дългогодишен състезател по тенис, винаги съм била активен спортист. Важно е да сме физически активни, особено сега, тъй като това спомага и за доброто ни психическо състояние. Самата аз следвам:
  • Йога с Надежда → онлайн йога практики във Фейсбук всеки вторник и четвъртък;
  • Pamela Reif → YouTube канал за тренировки, подходящи за домашни условия без необходимост от оборудване.
 3. Защо да не оползотворим времето си и за развиване на готварски умения? Massimo Bottura, един от най-известните италиански готвачи, ни кани в кухнята си няколко пъти седмично и ни предлага  различни рецепти, които можем да сготвим вкъщи и да (до)развием кулинарни умения. 
 4. Architectural Digest: Запознаване с различни аспекти на архитектурата и дизайна като възможност за развиване на въображението и обогатяване на общата култура. Можете да се запознаете с различни теми – от цветове, интериорни трикове и похвати, примери в световен план, до това да “влезете на гости” в дома на някои добре познати лица. 
 5. The UN Global Compact → На YouTube канала на Глобалния договор на ООН можете да проследите призивите на световната организация за “обединен бизнес в отговор на COVID-19”, както и провежданите редовни уебинари за важността на международното сътрудничество в отговор на кризата и мерките, които отговорният бизнес предприема.