Предложение от Йордан, младежки посланик на НАТО в България

Кой е Йордан Райков?

  • Част от Младежки Екип Европа/ Team Europe Junior.
  • Младежки посланик на НАТО в България.
  • Студент в специалност „История“ на Великотърновския университет.

Как да оползотвориш времето си според Йордан?

В последните няколко месеца, вероятно една немалка част от нас разполагат с повече свободно време. Добрата новина е, че както и да го погледнем, шансовете ни за оправдание клонят към нула. Вече разполагаме с достатъчно време и също толкова възможности да научим нещо напълно ново, да усъвършенстваме себе си, или просто да свършим всички онези неща, за които иначе „нямахме време“. Достатъчно е просто да въведете ключова дума, и интернет и повечето социални мрежи ще ви предоставят куп възможности.

Вярвам, че изкуството и културата не губят стойността си дори в нестандартни условия. Радостен съм, че една немалка част от младежката общност се интересува от настоящия живот на културната сфера. В тази връзка, пространството изобилства от възможности за гледане на театър: от младежки трупи до световноизвестните сцени на Лондон, Милано и Париж. В случай, че ви се иска да видите нещо от тези сцени:

 А когато говорим за култура, няма как да пропуснем музеите. Екипите на флорентинската галерия Уфици и парижкия музей Орсе също са се постарали да покажат шедьоврите си. Ако на някой случайно му липсва чувството да се реди на опашката за билети пред Ватиканските музеи или Лувъра- уверявам го, че ще има възможност да го направи съвсем скоро.

Независимо от ситуацията, общоевропейския културен живот продължава да бъде приоритет. Ключова роля за това има българският еврокомисар Мария Габриел. В подкрепа на творческия сектор, през април бе създадена платформа за обмяна на добри практики и идеи в сферата на културата. Повече за това, какво се случва в Европа по отношение на културата, може да откриете тук. 

В случай, че искате да предизвикате себе си, опитайте  да препрочетете любимите си детски класики, от гледната точка на вече пораснали. Чудесен избор биха били „Мечо Пух“, „Карлсон, който живее на покрива“, „Малкият принц“ или „Том Сойер“. Възможността да направите заключения, различни от детските ви възприятия не е за подценяване.

 Доста добри впечатления оставя друга книга- Биографията на Леонардо да Винчи от Уолтър Айзъксън. Изводът- геният не се крие в липсата на грешки. Той е в умението да приемаш всяка една възможност която ти дава светът.