Елина Райнова и нейното предложение ЗА ТЕБ

Здравейте!
Казвам се Елина и от 10 години работя в сферата на Младежката мобилност и активно участие. Председател съм на Сдружение ЗА ТЕБ от Варна и съм икономист по образование. Обожавам да пътувам и съм била в над 30 страни по света. В момента освен работата в ЗА ТЕБ,подкрепям и алтернативно младежко пространство Хале 3

Как да запълните своето време?

  • Европейско кино

Не ви ли е омръзнало да гледате едни и същи американски сюжети с хепи енд. За разлика от Американското кино Европейското доста често трябва да се гледа с по-голямо внимание. Какъв по-добър момент от време, когато не можем да напускаме домовете си и да посещаваме обществени пространства, за да се посветим на съсредоточено гледане на нещо стойностно. Въпреки че казах Европейско кино, всъщност тук можем да включим и кино от Африка, Латинска америка, Азия и Австралия. Трудно ми е да съм кратка но препоръчвам да потърсите филми  на следните режисьори: Jean-Luc Godard,  Jan Koenen,  Luc Besson, Federico Fellini, Akira Kurosawa, Wolfgang Becker, Alejandro Jodorowsky, Emir Kusturica, Sergei Parajanov,  Nikita Mikhalkov  и разбора се много други. Ако  обичате сериали, не пропускайте и скандинавския сериал Мостът. Що се отнася до българско кино , горещо ви препоръчвам филмите Шменти Капели, Лора от сутрин до вечер, Мила от Марс, Хиндемит и разбира се светът е голям и спасение дебне отвсякъде. Не се подвеждайте от годините, просто гледайте и се наслаждавайте.

  • Salto-youth.net

Ако все още не познавате платформата, време е да го направите. Освен доста ресурси за обучители.  тук има и обяви за обучения из цяла Европа. И то безплатни . Така че ако до момента не сте се възползвали от обучения, сега е момента да кандидатствате по някое, което ви е най-присърце. Все пак гранците ще отворят рано или късно.

  • Приложение за смартфон – Amazon Kindle 

Знам , знам ….. на телефон не се чете така като на хартия. Специално за четящите на чужд език: в приложението има безкрайно много безплатни книги и е супер удобно. Разбира се на бългаски няма нищо, но вярвам, че за много от вас това е и възможност да си практикуват и подобрят английския/френския/ немския/испанския или какъвто език знаят. Има както любовни романчета, така и световна класика и то без пари. Много е яко: можеш да си четеш навсякъде и по всяко време без да мъкнеш 100 кила в чантата.