Писмо за солидарност – НМФ и УНИЦЕФ за тайната на успеха

Здравей,

Нищо в този живот не е случайно – всяко нещо, с което се сблъскваме, носи ня-
какво значение и има някаква ценност за теб и твоето развитие към успеха. Например днес попадаш на това писмо… напълно неслучайно.

Ти имаш възможност да постигнеш много и да бъдеш щастлив, здрав и успешен. Как? Ами много просто – ние от НМФ, заедно с приятелите ни от УНИЦЕФ, знаем, че имаш всичко необходимо в себе си, за да постигнеш каквото си поставиш за цел – единственото, което ти е нужно, са подходящи ресурси и възможности. Умните глави преди нас са казали, че тайната на успеха се крие в това “добрата подготовка да срещне подходящата възможност”. Като човешки същества сме по природа любопитни и това е нашето гориво за повече знания, умения и постигане на цели. Това вътрешно чувство да постигаме това, което за нас е важно и ни интересува, е суперсила, която може да бъде предвидливо
използвана.

Три са основните неща които движат ежедневието:

1. Твоятa нагласа;
2. Твоите избори;
3. Твоите действия!

Върху това какво избираш и как действаш имаш контрол – и ако ги овладееш напълно, ще накараш шансовете и късметът да работят за теб, отколкото срещу теб, което постепенно ще накара и нагласата ти по естествен начин да се ориентира към успех. Така всичко в твоят живот върху, което имаш контрол, ще работи за теб и за постигането на твоите мечти.

Всяко действие, което предприемеш, е крачка към човека, който искаш да бъдеш. Няма пряк път, но всяка крачка се наслагва след предишната – и това служи за доказателство за твоето развитие и самоличност. За това е хубаво бавно и полека да изграждаме навици, защото те са повторими и всеки ден ни теглят неусетно към нашето мечтано Аз.

Сега ти имаш възможността да направиш избор и да действаш, за да постигнеш
това, което искаш. Знанието е най-скъпото нещо на тази земя и най-добрата новина е, че никой не може да ти го отнеме. Човек се учи, докато е жив – и понякога се случва да се сблъска с провал, а това не е лошо. Всичко, постигнато в науката и технологиите, е благодарение на редица проба-грешки – и това, че някой там не се отказал да опитва и да се бори за мечтите си. И не на последно място – този, който не се страхува да попита, стига най-далеч. Възможности и знания дебнат навсякъде и ние знаем, че ти ще ги откриеш… само да поискаш. Ние ти пожелаваме попътен вятър, смелост и да не забравяш никога, че ние сме тук за теб. Светът е твой и вече имаш всичко нужно да го покориш. Ти можеш всичко!

Заедно с приятелите от УНИЦЕФ и младежките организации вярваме в теб и твоето бъдеще. Ние ще бъдем на една ръка разстояние и ще споделяме възможности за обучения, работа, помощни материали и всичко нужно, за да бъдеш успешен.