Габрово – посланик на обучението “Гласът ми: Първа стъпка към участие”

В Габрово се проведе обучение “Гласът ми: Първа стъпка към участие”, част от съвместната ни инициатива с Център за развитие на човешките ресурси. Поредицата от обучения из странат имат за цел да помогнатa на младите хора да развият знанията и уменията си за участие в демократичния живот на местно и национално ниво. Както и да ги запознае по-обстойно с Европейския съюз, институциите му и функциите им.  

Участниците се учиха как да комуникират ефективно и да представят посланията си, като след това приложиха тези знания и на терен, на местно ниво. Съвместно с Международен младежки център Габрово инициираха кампания за популяризиране на предизборния дебат, който се проведе там, по повод предстоящите избори за Европейски парламент, част от кампанията “Лигата на младите гласоподаватели”.

Младежите раздаваха флаери на местните и ги приканваха да дойдат, за да се информират, да зададат въпросите си към кандидатите и да вземат информиран избор. 

В резултат на усилията им бяха събрани над 50 човека в Художествена галерия “Христо Цокев”, където се проведе предизборен дебат с кандидати за Европейски парламент.

В дебата участие взеха:

  • Деница Симеонова – “Продължаваме Промяната – Демократична България”
  • Красин Каракоцев – “БСП за България”
  • Димитър Гърдев – “Има такъв народ”
  • Рада Лайкова “Възраждане”

По време на събитието присъстващите скъсиха дистанцията избиратели-кандидати и имаха възможност да зададат въпросите си и да се информират по важните за тях теми. 

Обучението се реализира с подкрепата на Център за развитие на човешките ресурси и Международен младежки център Габрово.