Какво се случи на обучението “Мрежата на активистите” в Стара Загора

От 24 до 26-ти март вплетохме ученици и студенти в “Мрежата на активистите” и ги въвлякохме в работилници и лекции. Обучението се състоя в Международен младежки център Стара Загора, а въвлечените бяха представители от Национален младежки форум, участници от Стара Загора и ралзични краища на страната.
Обучението водеха Розалина Недкова и Виктор Тенев от звено обучители на НМФ.

В програмата на тридневното обучение участниците се запознаха с ролята на активиста и  минаха през различни сесии, като започнаха с идентифициране на собствената си мотивация за мисия и кауза. Получиха насоки за разрабтоването на своя собствена кампания и проектираха нейните фази, етапи на провеждане.

През април месец те ще се срещнат с други групи от “Мрежата на активистите”, които паралелно с тях развиваха своите собствени кампании и с които заедно ще опитат да надградят и придадат финална визия на своята работа.

Международния младежки център предостави не само пространства за провеждането на обучителните сесии, но и настани участниците за целия престой на събитието. Във времето, в което “активистите” не бяха в обучителна сесия, бяха въвлечени в куизове, игри и дискусии.

Събитието е част от поредицата “Мрежата на активистите”, която има за цел да вдъхнови и подпомогне младежкото и гражданско участие при предстоящите европейски избори, да напомни за необходимостта от разпознаване на проблеми и да провокира инициативността на младите за тяхното разрешаване.