Volunteer Market – Европейски корпус за солидарност

Започнали своя път като доброволци по Европейски корпус за солидарност, Христо и Йоан събраха представители на различни младежки организации и доброволци по други програми в The Steps в София. Поводът беше предаването на щафета към новия доброволчески екип, който ще се подвизава в секретариата на Национален младежки форум, както и да запознаят участниците с различните възможности, които ЕКС предоставя на всеки записал се. 

Христо разказа за ползите от регистрирането, както и за добавената стойност, която участниците могат да придадат на свой престой в чужда страна чрез подпомагане на местна гражданска организация. 

Йоан сподели за своя и впечатления от програмата, а присъстващите имаха право да разкажат и за своите преживявания като доброволци. 

Споделени бяха и полезни съвети за работната етика, за това как да управляваме по-добре нашето въвличане в подобни дейности, кои граници си струва да прескочим и до каква степен е взаимнополезно полагането на усилия за социални каузи

Събитието е сред заключителните дейности по проекта “Младите и бъдещето на Европа”

Проект “ Младите и Бъдещето на Европа” се изпълнява с финансовата подкрепа на ЕС по Програма “Европейски корпус за солидарност”
Договор номер – 2020-3-BG01-ESC11-094830