Запознай се с Конференцията за бъдещето на Европа

Съдбата на Европа не е предопределена, а бъдещето е както винаги несигурно, изпълнено със социални, икономически, геополитически и екологични препятствия. Като граждани на едно демократично общество се стремим към това да съгласуваме помежду си преодоляването на тези препятствия и именно тук се включва “Конференцията за бъдещето на Европа”. Тя представлява поредица от граждански дискусии, дебати и събития, които имат за цел да произведат идеи за оформяне на общото ни бъдеще.

Каква е моята мисия в конференцията?

За да се справим заедно, “Конференцията за бъдещето на Европа” ни предоставя един демократичен процес, в който ние – европейските граждани взимаме пряко участие в навигирането на нашия европейски ”кораб към бъдещето”

Тази навигация става посредством предлагането на идеи в специална онлайн платформа. Без значение дали идеята ти е свързана с екология, климат, интеграция, социални проблеми, политика, технология, икономика или нещо друго, тук е мястото, където можеш пряко да въздействаш на управляващите и законодателни органи в процеса на вземането на решения.

Кой ще обработва моите идеи?

Целият процес e част от The 25 percent, проект, в който Национален младежки форум работи съвместно с други младежки организации от Европа. Заедно с The 25 percent вярваме, че решенията за бъдещето ни трябва да бъдат взети от тези, на които предстои да култивират посятото днес, а именно младите на възраст между 15 и 30 години. Това е демографския сегмент, който оформя една четвърт или 25% от населението на Стария континент и който въпреки размера си, остава в сянка. The 25 percent работи неуморно за това гласът на младите да бъде чут и да бъде съобразен в процеса на вземането на решения.

Европа е нашият кораб в океан от опасности и зависи от нас да изберем правилна навигация със своите идеи, за да стигнем там, където се разкрива хоризонт от възможности. Бъди част от бъдещето. Участвай в процеса на вземането на решения. Сподели своята идея днес!