Конференция “Confidence in tomorrow” по случай 75-тата годишнина от основаването на Съвета на Европа

По случай 75-тата годишнина от основаването на Съвета на Европа, в Младежки център Страсбург се проведе конференцията “Confidence in tomorrow”, която събра на едно място стотици младежи от цяла Европа. От страна на НМФ присъстваха главният секретар – Йоан Стоянов и Секретар Административни дейности – Йоанна Пейчевска. 

“Съветът на Европа и Младежкият център се отвориха категорично за нас – за първи път младите хора бяхме пълноценно включени в официалните чествания на високо ниво и, доколкото ми е известно, за първи път участниците сме от всички държави членки.” – сподели Йоан Стоянов, Главен секретар на НМФ

По време на тридневното събитие представителите на младежки съвети и организации имаха възможност да говорят за проблемите и нуждите на младите хора в Европа и изготвиха препоръки, които да бъдат вписани в документ, който предстои да излезе от Съвета на Европа.

“Уверена съм в бъдещето, защото съм уверена в младежта!” – заяви Главният секретар на Съвета на Европа – Мария Пейчинович. 

Всички присъстващи бяха разделени на работни групи, в които да изготвят препоръките си, а след това имаха възможност да говорят с министри от различни държави, постоянни представители в Съвета на Европа и членове на Консултативния съвет за младежта. 

По време на конференцията  младите хора получиха възможност да общуват с властимащите и пряко да задават въпроси си, относно действащите младежките политики.