Локална среща “Промяната започва с теб” в Добрич и Варна

Младежите в Добрич и Варна взеха активно участие в събитията и представиха не само интересни, но и важни идеи.

Всяка среща беше разделена на два тематични панела – Промяната в Европа и Промяната на местно ниво. В първата част участниците дадоха своите предложения за бъдещото развитие на Европейския съюз под формата на идеи в платформата 25-те процента, а във втората разработиха и представиха идеи и за развитието на своя град пред поканените представители на местната власт.

За провеждането на събитията отговаряха Виктор Тенев и Павел Денков, младши обучители към Звено обучители на Национален младежки форум. Всяка среща беше открита от Симона Димитрова, председател на Национален младежки форум и ръководител на проекта.

Добрич - 18 септември

Първата ни среща в Североизточния регион се проведе в Младежки център – Добрич. С любезната подкрепа на неговия екип в лицето на младежкия работник Бояна Драгоева ангажирахме участници от повечето младежки организации в града.

Участниците в събитието обсъдиха актуалните проблеми на Добрич, като се спряха на желанието си за повече младежки стажове, образователни възможности и качествена „зелена“ инфраструктура – повече зелени пространства и обществен транспорт. Припозната беше и необходимостта за по-добър диалог между различните младежки организации и властови структури в града.

Представителите на общината нямаха възможност да се включат в срещата поради наложена карантина, но пожелаха да се запознаят с идеите на младите. За тази цел Национален младежки форум пое ангажимент да входира предложенията в общинската администрация.Варна - 20 септемви

С младите в Морската столица се срещнахме в алтернативното младежко пространство Хале 3. Със съдействието на домакините и съорганизатори – Сдружение ЗА ТЕБ и Младото поколение в действие, много млади хора взеха участие. Ученици, студенти и работещи споделиха своята визия за бъдещето на Европа и град Варна.

В рамките на срещата участниците работеха върху различни проблеми. Идеите включваха повече възможности за работа и развитие на младите, по-ефективно взаимодействие с общината, нов и отговарящ на стандартите за качество скейт парк, мерки за справяне с бездомните кучета в града. 

Представителят на местната власт – Пламена Тодорова, отдел „Младежки дейности“, внимателно изслуша всички младежи и подробно обсъди техните нужди. Г-жа Тодорова очерта конкретни действия, които участниците могат да предприемат, и даде ценни съвети за работата с общинската администрация.

Събитието беше отразено от Радио Варна. Кратки интервюта с участници, представители на младежки организации, можете да се запознаете на този линк.

Екипът на Национален младежки форум искрено благодари на всички участници за споделените и разработени идеи и на всички партньори за подкрепата в организацията

За нас е изключително важно младите хора като теб да бъдат част от разговорите за бъдещето, защото…

 

Промяната започва с теб!