“Лигата на младите гласоподаватели” е отново тук

“Лигата на младите гласоподаватели, проектът който цели да запознае младите хора с вижданията и приоритетите на политическите партии, се завръща с ново издание непосредствено преди изборите на 9 юни!

В последното си издание през 2023, посветено на местните избори, Лигата достигна над 70 хиляди човека чрез кампанията си и събра над 300 младежи и студенти в предизборния дебат между кандидатите за кмет в столицата. Можете да прочетете повече за него ТУК.

Тази година “Лигата на младите гласоподаватели: Избори 2в1” разширява обхвата си и за първи път излиза извън столицата, за да може да достигне до още повече млади хора от различни части на България и да им помогне да се запознаят с това какво включва гражданското участие освен “гласуване”, как качествено да се информират по време на предизборна кампания и как те като активни младежи и граждани да превърнат своите идеи в действия.

Кампанията се осъществява съвместно с нашите партньори от Студентски клуб на политолога и Студентска асоциация за изследване на международните отношения.